reede, 27. märts 2020

Nädal VIII - IT proff...?


Tänases Eestis ei ole IT profil ühte kindlat profiili. Sõltuvalt suunitlusest võib see olla üsna erinev. Näiteks tarkvara arendusega tegeleva ja riistvara hooldusega leiba teeniva IT profi võimed, oskused ja iseloomuomadused ei pea üldiselt olema samasugused. Parima ülevaate sellest, mida tänapäeva IT profilt oodatakse, saab töökuulutuste portaalides IT ametikohtadele kandideerijatele esitatavaid nõudeid lugedes.

DevOps insenerilt oodatakse näiteks vähemalt 2 aasta pikkust varasemat töökogemust tarkvaraarenduses, praktilist kogemust DevOps insenerina, pilevekeskkondadega töötamise kogemust, omanikutunnet, tahet ennast arendada ja kogutud teadmisi kolleegidega jagada, suurepärast inglisekeele oskust ning suhtlemisoskust, koostöövõimet.

 IT toe spetsialistilt oodatakse kõrgharidust arvutiteaduste valdkonnas, vähemalt 3 aasta pikkust varasemat töökogemust sarnasel ametikohal, kogemusi pika rea keskkondade ja raamistikega töötamisel (nt. Jira, Confluence, Unify, Slack, O365, ITIL, Zoom), töökogemust raahvusvahelises ettevõttes, kogemsut või sügavat huvi krüptoraha või plokiahela valdkonnas.

Lisaks spetsiifilistele oskustele ja varasemale töökogemusele eeldatakse tänapäeva IT profilt ka võimet näha "suuremat pilti", tulemsutele orienteeritud töösse suhtumist, väga head algatus- ja organiseerimisvõimet, pingetaluvust, kohusetundlikkust, võimet olla meeskonnamängija ning loomulikult ka varasemat projektijuhtimise kogemust.

Seega, kui varem piisas ehk arendajana oskusest "puusalt koodi pritsida" ning samas ei pidanud olema eriline suhtleja, siis moodsamatela aegadel on õige IT proff eelkõige müügimees ja "vana kala". Muud oskused on boonuseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar